Livet är en Fittja (Prosa, 2011)

Läsaren lever sig in i anteckningsblocket som följer hans resa genom de fyra kardinalerna, de andra Exit och välkomstskyltarna. Under hans resa destination Fittja fläckas våra fingrar svart av bläck som runnit motströms hela vägen från Cudico.

En kväll satte han sig ned efter en lång promenad på en bänk vid en sjö och insåg att vattnet var grumligt. Det han sökte var bilder som hade projicerats för honom en gång. Det han väntade på var att rosorna skulle blomma. Det han såg den kvällen var en strandad kundvagn. “Pilen är skjuten för länge sedan och hästen är nästan framme, men vår resa förblir oändlig precis som resan från ett till två.”

Förord av León Mendoza, 2011

Undantag (2009) som sedan blev prologen till boken Livet är en Fittja (2011)

Excepción – Översättning och Remix av Undantag på spanska av José Estay (2009)

Video baserad på en text ur boken Livet är en Fittja (2011), Vampyr

”Fittja är en kommundel i norra Botkyrka kommun, strax söder om Stockholm, samt namnet på tunnelbanestationen i området. Kommundelen växte fram under 1970-talet och består främst av hyreshus. Idag bor ungefär 7500 personer i Fittja, varav 64 procent har utländsk bakgrund. De flesta invånare kommer från Asien, Mellanöstern, framför allt Turkiet/Kurdistan, men det finns även invånare som kommer från främst Sverige, Finland, övriga Europa, Afrika och Sydamerika.

Den öppna arbetslösheten ligger på 6,4 procent.
Ortnamnet innehåller ett i vissa dialekter ännu levande ord fit, fitj, fittja ‘strandäng’.”

– Wikipedia 2011